Kulturalne Podróże Kulinarne
Fundacja Na Zielonym, Studenckie Koło Przewodników Górskich Harnasie i Społeczna Kuchnia na Zielonym serdecznie zapraszają na cykl spotkań podróżniczo – kulinarnych pod nazwą “Kulturalne Podróże Kulinarne”.
Raz w miesiącu, aż do listopada 2018 r. będziemy wspólnie oglądać, słuchać i przede wszystkim SMAKOWAĆ.
Odwiedzimy Istrię, Kirgistan, Malezję, Meksyk, Tajlandię, Maroko i Japonię; przyrządzimy makaron z truflami, kirgiskie manti, kuskus z warzywami, tacos i guacamole, wegetariańskie Pad Thai, malezyjskie curry, zupę miso, temaki sushi i inne pyszności.
Projekt otwiera Istria, która już 7. kwietnia zaprasza nas niezwykłym smakiem i aromatem luksusowych trufli oraz bogactwem historii i zabytków.
Spotkanie poprowadzi Dawid Wacławczyk – podróżnik i działacz społeczny – przewodnik górski SKPG Harnasie, pilot wycieczek, właściciel biura turystycznego Orinoko, prezes Raciborskiego Stowarzyszenia Samorządowego Nasze Miasto, założyciel Stowarzyszenia Artystów i Podróżników Grupa Rosynant, organizator wielu imprez i przedsięwzięć z pogranicza sztuki, kultury, podróży i życia społecznego.
O godz. 16.00 rozpocznie się otwarte dla wszystkich chętnych slajdowisko, po którym zapraszamy do dyskusji i wymiany doświadczeń na temat podróżowania i poznawania tajników nieznanych kuchni.
O godz. 18.00 rozpoczną się warsztaty kulinarne (konieczne zapisy), podczas których przygotujemy makaron z truflami oraz spotkamy się przy wspólnym stole.
Uczestnicy obu części mają szansę wygrania atrakcyjnych upominków podróżniczo – kulinarnych, ufundowanych przez zaprzyjaźnionych z Fundacją przedsiębiorców!
Społeczna Kuchnia na Zielonym
Adres: ul. Zubrzyckiego 18 (I piętro pawilonu, róg nad bankiem)
44-100 Gliwice
Data: 07.04.2018
Część pierwsza godz. 16.00-17.30.
Warsztaty kulinarne godz. 18.00 – 19.30.
Slajdowisko – wstęp wolny!
Koszt warsztatów – 20 zł.
Projekt jest dofinansowany z budżetu Miasta Gliwice.
You must be logged in to post a comment.